Zijn 15 Minutes Cities een reëel of onbereikbaar idee?

De pandemie heeft de manier waarop we onze steden gebruiken drastisch veranderd. Idealiter zouden we ons willen omringen met alle essentiële zaken. Dit creëert een ‘veilige cirkel’, die zowel de verspreiding van het virus beperkt als gemak biedt in tijden waarin reizen riskanter en moeilijker wordt.

 

Als we ons echter verdiepen in dit onderwerp, kunnen we zien dat het concept al vóór COVID-19 populair werd. De stad Parijs, en in het bijzonder haar burgemeester Anne Hidalgo, was een van de eersten die dit concept voorstelde.

De 15 Minute City bouwt een fiets- en voetgangersvriendelijke buurt. De ideale oplossing is een stad waar werk, thuis, onderwijs, zorg enzovoort allemaal binnen 15 minuten bereikbaar zijn. Dit gaat in essentie over het creëren van toegankelijkheid door te wandelen of fietsen naar alle locaties van de dagelijkse behoeften en bezoeken van mensen. Het is een vooruitstrevend en innovatief idee, dat de leefbaarheid van onze steden kan vergroten.

De toekomstige implementatie van het idee kan mensen opnieuw verbinden met hun lokale gebieden en het leven in de stad en haar diensten decentraliseren. Door 15 Minute Cities aan te moedigen, krijgen mensen die niet kunnen reizen een betere toegang, worden lokale bedrijven ondersteund en krijgen ze een groter gevoel van buurtconnectiviteit.

15 Minute Cities zouden een positieve impact hebben op de meeste levensgebieden waar we om geven:

milieu

economie

maatschappij

vervoer

veiligheid

Dit concept stimuleert fietsen en lopen in plaats van met de auto. Dit is ontegensprekelijk een geweldige manier om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is een hot topic dat de laatste tijd steeds belangrijker wordt.

Een verblijf in uw buitenwijk ondersteunt de economie. Bewoners winkelen in hun lokale winkels en dragen zo bij aan lokale bedrijven. Dat is echt empowerment voor kleine bedrijven die in rustige straten zijn gevestigd. De huurprijzen in de stadscentra zouden moeten dalen en de huur in de voorsteden zal stijgen, waardoor eerlijke concurrentie ontstaat.

Vanuit sociaal oogpunt heeft 15 Minutes Cities ook een positieve impact. Als je de nodige benodigdheden om je heen hebt, kun je in je buurt blijven en gemeenschappen bouwen. Mensen leren hun buren kennen en nemen deel aan soortgelijke evenementen in de omgeving. Dit helpt om een ​​gevoel van verbondenheid te creëren met waar u woont, en lost sociale kwesties van eenzaamheid en isolatie op.

Lokaal vervoer is efficiënter. 15 Minute Cities hebben minder reistijd nodig, waardoor mensen productiever kunnen zijn en meer vrije tijd hebben. Mensen gebruiken minder bussen / auto’s omdat ze minder ver hoeven te reizen. Minder files maken reizen beter, veiliger en goedkoper.

Binnen uw lokale gemeenschappen blijven, levert ook veiligere steden op. Wanneer een gemeenschapsgevoel wordt ontwikkeld en de lokale bevolking elkaar kent, heb je meer mensen die op je passen. Bovendien is het nuttig om mensen in de buurt te hebben die u kent als er iets misgaat en u hulp nodig heeft.

Zou jouw zone een stad van 15 minuten kunnen zijn?