Inzichten in Routing Engine bekroond met de eerste prijs in Hackathon!

StraTopo heeft met succes deelgenomen aan Ultrahack’s ‘Data for Urban Logistics’ Hackathon, georganiseerd door EIT Digital en Urban Radar. In deze competitie focusten teams zich op het creëren van nieuwe conceptuele businessmodellen waarmee logistieke bedrijven en bezorgbedrijven beter geïnformeerde bedrijfsbeslissingen kunnen maken. Hierdoor kunnen bedrijven hun zakelijke activiteiten verbeteren en tegelijkertijd hun invloed op verkeersopstopping en CO2-uitstoot in steden verminderen.

Data Driven Decisions

Wij creëren algoritmen die inzichten verschaffen welke essentieel zijn om beslissingen te maken voor emissievrije stadslogistiek. Ons algoritme berekende met behulp van de Routing Engine het percentage inwoners van een stad dat binnen 15 minuten naar een ophaalpunt van pakketten kan lopen. Dit is een startpunt voor een model van algoritmen om uit te breiden.

Bijvoorbeeld:

– Het genereren van een heatmap met de optimale locatie voor het introduceren van fietspakketbezorging of lockerplaatsing.

– Het berekenen van het effect op emissie en de leefbaarheid door het introduceren van fietsbezorging, lockerplaatsing of vervanging van vrachtwagens door milieuvriendelijkere voertuigen.

Neem contact op met s.reulen@stratopo.nl om te achterhalen hoe wij u kunnen helpen.