Inzichten Routing Engine bekroond met eerste prijs in Hackathon!

StraTopo heeft met succes deelgenomen aan Ultrahack’s ‘Data for Urban Logistics’ Hackathon, georganiseerd door EIT Digital en Urban Radar. In deze competitie focusten teams op het creëren van nieuwe conceptuele businessmodellen waarmee logistieke bedrijven en bezorgbedrijven beter geïnformeerde bedrijfsbeslissingen kunnen maken. Daardoor kunnen bedrijven hun zakelijke operaties verbeteren én hun invloed op verkeersopstopping en CO2-uitstoot in steden verminderen.

Data Driven Decisions

Wij maakten algoritmes die inzichten verschaffen welke essentieel zijn om beslissingen te maken voor emissievrije stadslogistiek. Ons algoritme berekende met behulp van de Routing Engine het percentage inwoners van een stad dat binnen 15 minuten naar een ophaalpunt van pakketten kan lopen. Dit is een startpunt voor een raamwerk van algoritmen om uit te breiden.

Bijvoorbeeld:

– Het genereren van een heatmap met de optimale locatie voor implementatie fiets pakket bezorging of het plaatsen van lockers.

– Berekenen van het effect op emissie en leefbaarheid door introductie van fietsbezorging, lockerplaatsing of vervanging van vrachtwagens door milieuvriendelijkere voertuigen.

Neem contact op s.reulen@stratopo.nl om te verkennen hoe wij u kunnen helpen.