Onze stagiair Remo werkt bij StraTopo aan zijn project ‘Geo-Design Within the 15 Minute City Concept’. Een van de eerste stappen was het analyseren en vaststellen van essentiële faciliteiten in de stad. Om gegevens te verzamelen hebben we zijn enquête over het onderwerp gepubliceerd.

Nu zijn de definitieve resultaten van de enquête van Remo binnen! In onderstaande tabel kun je zien wat mensen de meest essentiële voorzieningen in een stad vinden. Deze faciliteiten moeten binnen 15 minuten lopen bereikbaar zijn om het te kwalificeren als 15 Minute City.

U kunt de stemverdeling hiernaast in de grafiek zien. Alleen essentiële voorzieningen behoren tot het concept van 15 Minute City, en die plekken wilden we met behulp van deze enquête achterhalen.

Supermarkten, bushaltes en apotheken als het meest essentieel

Alle 146 deelnemers vonden supermarkten, bushaltes en apotheken de meest essentiële faciliteiten. Van de deelnemers aan de enquête werd 60% als vrouw gedefinieerd en 40% als man.

Enkele andere interessante resultaten:

  • 1 van de 3 deelnemers onder de 30 jaar vond bars / pubs een essentiële voorziening in een stad van 15 minuten.
  • Alle deelnemers ouder dan 40 jaar vonden gezondheidscentra / ziekenhuizen de meest essentiële voorzieningen in een stad van 15 minuten.
  • Deelnemers onder de 30 jaar waarderen gezondheidscentra / ziekenhuizen 38% minder.
  • 50% van de mannen vond sportfaciliteiten essentieel in een 15 Minute City, terwijl slechts 38% van de vrouwen hetzelfde vindt.
  • 53% van de beroepsbevolking (20-64 jaar) vindt kantoor- / werkruimte een essentiële voorziening. Dit veronderstelt dat thuiswerken populairder is geworden en dat mensen andere arbeidsomstandigheden hebben gerealiseerd.

Wil je meer weten of analyseren of jouw stad tot het 15 Minute City concept behoort, neem dan contact met ons op via info@stratopo.nl.