Livestment voor Urban Mobility Hackathon

48 intensieve uren van productontwikkeling, een zeer informatief leermoment en een geweldige tijd tijdens de internationale Urban Mobility Hackathon

Door het creëren van het product Livestment streden de geo-enthousiastelingen van StraTopo tegen 23 teams uit meer dan 30 landen om creatieve, bruikbare en duurzame oplossingen te vinden voor klimaatneutrale mobiliteit.

Tijdens de hackathon presenteerden we nieuwe inzichten in Sarkandaugava en Bolderaja (wijken van Riga), door middel van ruimtelijke analyses met behulp van open data. Deze bevatte een analyse van bestaande voorzieningen en hun bereikbaarheid. Deze inzichten kunnen helpen bij het verbinden van duurzame beleidsvorming met investeringsmogelijkheden in deze beide wijken.

Probleem

Tijdens de hackathon spraken we met de stadsplanners van Riga en bevestigden we dat de stadsplanners van Riga, net als andere steden, het moeilijk vinden om aan te tonen hoe vastgoedontwikkelaars zouden kunnen profiteren van de duurzame, ruimtelijke ontwikkelingsvisie van de stad.

Anderzijds spraken we met vastgoedontwikkelaars, die erkenden dat er geen geografisch instrument is dat hen kan helpen winstgevende investeringen te doen. Dit wordt steeds belangrijker naarmate steden meer gedecentraliseerd worden.

Oplossing

Ons voorstel is een uniek instrument dat snel en waardevol inzicht geeft in:

de bereikbaarheid van bestaande buurten (met behulp van routing over bestaande infrastructuur)
hun demografische en economische kenmerken
stadsontwikkelingsplannen en nog veel meer.

Livestment

De mogelijkheden van dit instrument zijn werkelijk grenzeloos! Het idee is gebaseerd op het 15-Minuten-Buurt concept, dat stelt dat binnen een stedelijke context werk, winkels, gezondheidszorg, onderwijs en entertainment idealiter allemaal binnen 15 minuten te voet of met de fiets bereikbaar zouden moeten zijn. Het benadrukt het belang van een goede bereikbaarheid van alle locaties waar mensen hun dagelijkse behoeften doen en bezoeken afleggen. Dit idee heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het verhogen van vastgoedwaarden, het verbeteren van de kwaliteit van leven en het faciliteren van een diverse stadsontwikkeling.

Op basis van de vastgestelde gebruikersbehoeften hebben we het idee gevalideerd en het eerste prototype gecreëerd.

Urban Mobility Hackathon, is een project dat wordt gefinancierd door EIT Urban Mobility en georganiseerd door VEFRESH, City of Riga, EDI-Institute of Electronics and Computer Science, Teikums co-working and EIT Urban Mobility. Hoofdpartner van het evenement is de Embassy of the Netherlands in Latvia, en het wordt ook ondersteund door Accenture Latvia and LMT.

Ons team heeft tijdens dit proces veel geleerd en een fantastische nieuwe oplossing bedacht. We hadden een geweldige tijd samen, en het was een geweldige gelegenheid voor teambuilding!

Urban Mobility Hackathon, hartelijk dank!

By |2021-04-19T14:17:40+02:00april 19th, 2021|Uncategorized|0 Comments

Verhoog uw ROI van reclamebord-advertenties

Biedt u reclamebord-advertenties aan, maar vraagt u zich af of uw  Return on Investment (ROI) kan worden verhoogd? Of misschien ben je op zoek naar een nieuwe aantrekkelijke locatie?

Het grootste deel van de Nederlandse bevolking is te bereiken via reclamebord-advertenties. Het kan een geweldige en kosteneffectieve manier zijn om de merkherkenning te vergroten, maar om het ware potentieel ervan te benutten, moet u weten hoe u deze advertenties nauwkeurig kunt waarderen.

De rol van technologie is steeds belangrijker geworden bij het vinden van nieuwe kansen, het verbeteren van de verkoop en het berekenen van de bereikbaarheid van klanten. Dezelfde trend doet zich voor in de advertentie-industrie. Deze maatregelen zijn grof en generiek, en een meer doelgerichte benadering zal betere resultaten opleveren.

ROI

Hoe?

StraTopo gebruikt onze machine learning-technologie in combinatie met geodata om de advertentiewaarde van reclameborden te meten. Een populaire methode voor het berekenen van de waarde van het reclamebord is Daily Effective Circulation (DEC). We verbeteren deze methode door de DEC te combineren met geo- en bereikbaarheidsgegevens.

We gebruiken:

 • verkeersgegevens

 • demografische data

 • mobiliteit, gegevens over wanneer en hoe vaak mensen reizen gedurende de tijd,

 • de unieke geodata van StraTopo: bereikbaarheidsberekeningen via onze Routing Engine en Location Based Machine Learning

We meten hoeveel mensen (op basis van hun leeftijd, levensstijl, beroep, soort baan, interesses) op uw reclameborden zouden kunnen komen. We kunnen ook het soort faciliteiten in de omgeving bekijken om te zien welke het beste past bij de doeleinden van uw advertentie (sportscholen zullen bijvoorbeeld veel mensen verzamelen die geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl).

Door onze samenwerking krijgt u een uniek inzicht in de markt en op basis van de resultaten kan uw organisatie effectieve advertentiecampagnes op billboards maken.

By |2021-02-09T09:31:32+01:00februari 8th, 2021|Geodata|0 Comments

De kracht van machine learning benutten

Machine Learning is een toepassing van kunstmatige intelligentie tool die omvangrijke invloed heeft op de wereld. Het wordt door veel verschillende industrieën gebruikt om gegevens om te zetten in inzichten en de wereld te begrijpen op manieren die anders niet beschikbaar waren. Veel mensen zijn niet bekend met de processen rondom het implementeren van Machine Learning (ML); daarom besteden we in deze post aandacht aan hoe we bij StraTopo met klanten ML projecten doorlopen.

Geweldig nieuws!

U hoeft geen datawetenschapper te zijn om de voordelen van machine learning te benutten. Bij Stratopo behandelt ons team van experts de technische details, leidt het u door het proces en stelt u in staat om de vruchten te plukken.

Bij StraTopo halen we alle mysterie van machine learning weg door onze klanten bij het proces te betrekken. We leiden u stap voor stap door de ontwikkelingsfasen om u te helpen de waarde te begrijpen die aan uw projecten wordt toegevoegd.

Een transparant proces verzekert u van het nut van het project en schept duidelijkheid over de verwachtingen.

Wij geloven dat de sleutel tot een succesvol project ligt in het nut ervan voor onze klanten en we maximaliseren het door gebruiksvriendelijke uitleg, demo-sessies, unieke geodata-input en continue communicatie gedurende het hele geospatiale project.

Belangrijkste stappen in het proces:

 1. De uitdaging definiëren – samen met de klant, de projectvereisten en specificaties bespreken
 2. Pilot – Data-acquisitie en verkenning
 3. Actieplan & overeenkomst & duidelijke resultaten – Herziening van de eerste bevindingen met de klant om een ​​correct begrip van de dataset te verzekeren
 4. Produceer model – Bouw een algoritme
 5. Resultaten beoordelen en leveren voor de klant – Live experimenten en showcase voor de klant
 6. Optioneel: bouw als API
 7. Optioneel: bouw zelfverbeterende modellen in

Een API bouwen

Een API, een “application programming interface”, is een stuk code dat twee software applicaties in staat stelt om samen te werken. Op basis van de opgeleverde Machine Learning modellen kunnen we een API maken zodat u de kracht van de ML modellen kunt koppelen aan andere software, waardoor u nog meer voordeel kunt halen uit uw bedrijf.

Zelflerende modellen

We kunnen nog een stap verder gaan en zelflerende modellen bouwen. Zulke Machine Learning modellen verbeteren zichzelf continue, waardoor de mogelijkheden voor uw bedrijf om nieuwe businesskansen te identificeren omhoogschieten.

Neem contact op met ons team via info@stratopo.nl om meer te weten te komen over hoe Machine Learning jouw bedrijf kan helpen!

By |2021-02-08T13:56:58+01:00februari 2nd, 2021|Data Science|0 Comments

Onderzoeksresultaten: essentiële faciliteiten binnen 15 minuten

 

Onze stagiair Remo werkt bij StraTopo aan zijn project ‘Geo-Design Within the 15 Minute City Concept’. Een van de eerste stappen was het analyseren en vaststellen van essentiële faciliteiten in de stad. Om gegevens te verzamelen hebben we zijn enquête over het onderwerp gepubliceerd.

Nu zijn de definitieve resultaten van de enquête van Remo binnen! In onderstaande tabel kun je zien wat mensen de meest essentiële voorzieningen in een stad vinden. Deze faciliteiten moeten binnen 15 minuten lopen bereikbaar zijn om het te kwalificeren als 15 Minute City.

U kunt de stemverdeling hiernaast in de grafiek zien. Alleen essentiële voorzieningen behoren tot het concept van 15 Minute City, en die plekken wilden we met behulp van deze enquête achterhalen.

Supermarkten, bushaltes en apotheken als het meest essentieel

Alle 146 deelnemers vonden supermarkten, bushaltes en apotheken de meest essentiële faciliteiten. Van de deelnemers aan de enquête werd 60% als vrouw gedefinieerd en 40% als man.

Enkele andere interessante resultaten:

 • 1 van de 3 deelnemers onder de 30 jaar vond bars / pubs een essentiële voorziening in een stad van 15 minuten.
 • Alle deelnemers ouder dan 40 jaar vonden gezondheidscentra / ziekenhuizen de meest essentiële voorzieningen in een stad van 15 minuten.
 • Deelnemers onder de 30 jaar waarderen gezondheidscentra / ziekenhuizen 38% minder.
 • 50% van de mannen vond sportfaciliteiten essentieel in een 15 Minute City, terwijl slechts 38% van de vrouwen hetzelfde vindt.
 • 53% van de beroepsbevolking (20-64 jaar) vindt kantoor- / werkruimte een essentiële voorziening. Dit veronderstelt dat thuiswerken populairder is geworden en dat mensen andere arbeidsomstandigheden hebben gerealiseerd.

Wil je meer weten of analyseren of jouw stad tot het 15 Minute City concept behoort, neem dan contact met ons op via info@stratopo.nl.

By |2021-01-28T16:31:08+01:00januari 28th, 2021|15 Minute City|0 Comments

Hoogwaardig Multimodaal Netwerk

Mobiliteitsspecialisten in Staat Stellen zich te Concentreren op Mobiliteitsinzichten met een Hoogwaardig Multimodaal Netwerk

Hoge kwaliteit en een up-to-date netwerk zijn belangrijk voor uw ruimtelijke analyse.

StraTopo kan u bij deze taak ondersteunen door continu geüpdatet netwerken te bieden die u nodig hebt. Onze netwerken worden specifiek bewerkt om met hoge precisie te worden verbonden met de omringende ruimtelijke omgeving (voorzieningen, woningen, etcetera).

Beschikbare netwerken voor meerdere modaliteiten

We bieden deze service aan voor de volgende modaliteiten: fietsen, voetgangers en auto’s. U kunt een specifiek netwerk bestellen voor een modaliteit of een all-inclusive netwerk.

Verbonden met gebouwen en omgeving

Onze oplossing werkt in elk geografisch gebied, van een klein gebied tot een regio tot een land. Voor Nederland hebben we bestaande topografie (zoals de BAG, waarin alle gebouwen en adressen in Nederland staan) aangesloten op een routenetwerk. Met deze verbonden gegevens kunt u eenvoudige routeringsmodellering gebruiken om het aantal bereikbare adressen, mensen of gebouwen te berekenen.

We kunnen elk type gegevens met de netwerken verbinden, waardoor uw geodata-analyse eenvoudig, snel en zeer waardevol is. Op verzoek kunnen wij u assisteren bij het uitvoeren van uw ruimtelijke analyse.

Automatische updates

StraTopo biedt automatische wekelijkse updates. OSM-gegevens zijn niet klaar om onmiddellijk te worden verwerkt. Bovendien zijn tijdrovende stappen nodig, evenals kwaliteitscontroles. We hebben dit proces geautomatiseerd.

Meer weten? Neem contact met ons op via: info@stratopo.nl.

By |2021-01-27T10:43:47+01:00januari 27th, 2021|Geodata|0 Comments

Retail Netwerkoptimalisatie voor Apotheken

Ons volgende voorbeeld van het gebruik van geodata voor de optimalisatie van winkelnetwerken zijn bereikbaarheidsberekeningen van apotheken in steden.

Apotheken spelen een belangrijke rol bij de kwaliteit van de gezondheidszorg van de burgers, en het is van essentieel belang dat apotheken gemakkelijk bereikbaar zijn voor mensen die afhankelijk zijn van herhaalrecepten, mobiliteitsproblemen of anderszins te onwel zijn om te reizen.

Nieuwe  apotheek locatie

Bij het plannen van een nieuwe apotheek dient u rekening te houden met factoren als: Is het beschikbaar voor klanten vanaf hun adres binnen 15 minuten lopen? Is het dicht bij medische voorzieningen? Apotheken behoren tot ‘essentiële detailhandel’ in een 15 Minute City.

Het belang van apotheken tijdens COVID-19

Tijdens de lockdown vermijden mensen direct contact met anderen (dokters en patiënten). Als gevolg hiervan blijven ze het liefst in de buurt van hun huis en behandelen ze zichzelf met medicijnen die over de toonbank verkrijgbaar zijn. Deze behoefte zal toenemen naarmate EU-regeringen COVID-19 vaccins en testen uitbreiden naar apotheken.

Bereikbaarheidsanalyses helpen apotheken de optimale locaties te kiezen waar klanten hun vaccins kunnen ophalen. Resultaat: de reistijden van klanten nemen drastisch af, waardoor onnodige bewegingen in Covid-tijden worden verminderd. Vaccins worden gemakkelijker verspreid en apotheken raken minder snel overvol.

Bent u goed verbonden met apotheken? Welke gebieden in Maastricht hebben in het algemeen de gemakkelijkste toegang tot apotheken?

Wilt u weten hoe de Routing Engine van StraTopo analyses kan bieden en kan helpen bij het vinden van de optimale bedrijfslocaties in uw stad?

Voor meer inzichten kunt u contact opnemen met StraTopo via het contactformulier of via e-mail: info@stratopo.nl

By |2021-01-19T14:13:11+01:00januari 18th, 2021|Routing Engine|0 Comments

4 Voordelen van het Gebruik van Geodata voor de Optimalisatie van Winkelnetwerken

Verzorgingsgebieden van winkelketens 

Inzichten in bereikbaarheid kunnen zowel helpen bij de commerciële planning voor retailers als bij stadsplanners om de leefbaarheid van hun stad te verbeteren. In dit voorbeeld hebben we gekeken naar supermarkten in Maastricht.

Met deze gegevens kunt u eenvoudig het aantal inwoners dat zich het dichtst bij een specifieke supermarkt bevindt, interpoleren of andere demografische gegevens koppelen, zoals leeftijd of inkomen.

Mogelijkheden voor zakelijke locaties

Door het verzorgingsgebied van supermarkten te definiëren, kunnen ketens kansen identificeren voor nieuwe aantrekkelijke winkellocaties en welke locaties niet effectief zijn.

Marktonderzoek

Inzichten in bereikbaarheid kunnen het inzicht van supermarkten in de voorkeuren van de klant op basis van hun adres verbeteren.

Adverteren

Het laat ook zien welke gebieden gericht moeten zijn op reclame- en marketingcampagnes (bijv. Flyers)

Leefbaarheidsniveau

Vanuit een burgerlijk perspectief maakt het wonen in de buurt van een supermarkt het leven gemakkelijker. Vooral voor huishoudens met een drukke agenda die misschien niet meer dan eens per week tijd hebben om boodschappen te doen.

Wanneer supermarkten ver weg zijn, wordt boodschappen doen tijdrovender omdat mensen verder moeten reizen. Als gevolg hiervan kiezen veel mensen voor minder voedingsopties zoals gemakswinkels en fastfood. De directe bereikbaarheid van supermarkten heeft andere voordelen, zoals een bredere selectie van voedsel en lagere prijzen voor producten.

De kaart toont de nabijheid van gebouwen tot supermarkten in Maastricht. Op basis van deze informatie kunnen we voor verschillende supermarktketens in Maastricht het verzorgingsgebied van de klanten afleiden. Supermarkten hebben meestal een lage dichtheid en hun verzorgingsgebied omvat meerdere wijken, afhankelijk van de grootte van de stad.

Wil je meer inzicht krijgen in de bereikbaarheid van diensten (en andere voorzieningen) in jouw stad? Neem contact op met StraTopo via ons contactformulier of stuur een e-mail naar info@stratopo.nl.

By |2021-01-17T17:46:23+01:00januari 10th, 2021|Routing Engine|0 Comments

Toegankelijkheid van de kinderopvang

Een gemakkelijke toegang tot kinderopvang is voor veel ouders/ verzorgers cruciaal. StraTopo onderzocht deze toegankelijkheid voor Utrecht, een stad die wordt erkend als een van de top 10 beste Nederlandse steden om in te leven met kinderen..

Wij ontdekten dat 91% van de gezinswoningen in Utrecht een kleuterschool heeft binnen 15 minuten lopen.

Wilt u weten hoe toegankelijk de kinderopvang is bij u in de buurt?

Neem contact met ons op via info@stratopo.nl!

By |2021-01-06T16:55:18+01:00januari 6th, 2021|Uncategorized|0 Comments

Data voor Urban Logistics Deephack

Inzichten in Routing Engine bekroond met de eerste prijs in Hackathon!

StraTopo heeft met succes deelgenomen aan Ultrahack’s ‘Data for Urban Logistics’ Hackathon, georganiseerd door EIT Digital en Urban Radar. In deze competitie focusten teams zich op het creëren van nieuwe conceptuele businessmodellen waarmee logistieke bedrijven en bezorgbedrijven beter geïnformeerde bedrijfsbeslissingen kunnen maken. Hierdoor kunnen bedrijven hun zakelijke activiteiten verbeteren en tegelijkertijd hun invloed op verkeersopstopping en CO2-uitstoot in steden verminderen.

Data Driven Decisions

Wij creëren algoritmen die inzichten verschaffen welke essentieel zijn om beslissingen te maken voor emissievrije stadslogistiek. Ons algoritme berekende met behulp van de Routing Engine het percentage inwoners van een stad dat binnen 15 minuten naar een ophaalpunt van pakketten kan lopen. Dit is een startpunt voor een model van algoritmen om uit te breiden.

Bijvoorbeeld:

– Het genereren van een heatmap met de optimale locatie voor het introduceren van fietspakketbezorging of lockerplaatsing.

– Het berekenen van het effect op emissie en de leefbaarheid door het introduceren van fietsbezorging, lockerplaatsing of vervanging van vrachtwagens door milieuvriendelijkere voertuigen.

Neem contact op met s.reulen@stratopo.nl om te achterhalen hoe wij u kunnen helpen.

By |2021-01-06T17:27:59+01:00november 11th, 2020|Uncategorized|0 Comments

15 Minutes City

 

 

Zijn 15 Minutes Cities een reëel of onbereikbaar idee?

De pandemie heeft de manier waarop we onze steden gebruiken drastisch veranderd. Idealiter zouden we ons willen omringen met alle essentiële zaken. Dit creëert een ‘veilige cirkel’, die zowel de verspreiding van het virus beperkt als gemak biedt in tijden waarin reizen riskanter en moeilijker wordt.

 

Als we ons echter verdiepen in dit onderwerp, kunnen we zien dat het concept al vóór COVID-19 populair werd. De stad Parijs, en in het bijzonder haar burgemeester Anne Hidalgo, was een van de eersten die dit concept voorstelde.

De 15 Minute City bouwt een fiets- en voetgangersvriendelijke buurt. De ideale oplossing is een stad waar werk, thuis, onderwijs, zorg enzovoort allemaal binnen 15 minuten bereikbaar zijn. Dit gaat in essentie over het creëren van toegankelijkheid door te wandelen of fietsen naar alle locaties van de dagelijkse behoeften en bezoeken van mensen. Het is een vooruitstrevend en innovatief idee, dat de leefbaarheid van onze steden kan vergroten.

De toekomstige implementatie van het idee kan mensen opnieuw verbinden met hun lokale gebieden en het leven in de stad en haar diensten decentraliseren. Door 15 Minute Cities aan te moedigen, krijgen mensen die niet kunnen reizen een betere toegang, worden lokale bedrijven ondersteund en krijgen ze een groter gevoel van buurtconnectiviteit.

15 Minute Cities zouden een positieve impact hebben op de meeste levensgebieden waar we om geven:

milieu

economie

maatschappij

vervoer

veiligheid

Dit concept stimuleert fietsen en lopen in plaats van met de auto. Dit is ontegensprekelijk een geweldige manier om de CO2-uitstoot te verminderen. Het is een hot topic dat de laatste tijd steeds belangrijker wordt.

Een verblijf in uw buitenwijk ondersteunt de economie. Bewoners winkelen in hun lokale winkels en dragen zo bij aan lokale bedrijven. Dat is echt empowerment voor kleine bedrijven die in rustige straten zijn gevestigd. De huurprijzen in de stadscentra zouden moeten dalen en de huur in de voorsteden zal stijgen, waardoor eerlijke concurrentie ontstaat.

Vanuit sociaal oogpunt heeft 15 Minutes Cities ook een positieve impact. Als je de nodige benodigdheden om je heen hebt, kun je in je buurt blijven en gemeenschappen bouwen. Mensen leren hun buren kennen en nemen deel aan soortgelijke evenementen in de omgeving. Dit helpt om een ​​gevoel van verbondenheid te creëren met waar u woont, en lost sociale kwesties van eenzaamheid en isolatie op.

Lokaal vervoer is efficiënter. 15 Minute Cities hebben minder reistijd nodig, waardoor mensen productiever kunnen zijn en meer vrije tijd hebben. Mensen gebruiken minder bussen / auto’s omdat ze minder ver hoeven te reizen. Minder files maken reizen beter, veiliger en goedkoper.

Binnen uw lokale gemeenschappen blijven, levert ook veiligere steden op. Wanneer een gemeenschapsgevoel wordt ontwikkeld en de lokale bevolking elkaar kent, heb je meer mensen die op je passen. Bovendien is het nuttig om mensen in de buurt te hebben die u kent als er iets misgaat en u hulp nodig heeft.

Zou jouw zone een stad van 15 minuten kunnen zijn?

By |2021-02-02T10:36:31+01:00oktober 12th, 2020|15 Minute City|0 Comments