Hoe werkt bijdragen aan een Open Source project?

StraTopo voegt functionaliteit toe aan het Open Source Geo-CMS Flamingo.

Via AGEL adviseurs kwamen wij in aanraking met het Open Source Geo-CMS systeem Flamingo. Flamingo is een welbekend en in Nederland breed ingezet geografisch web platform waarin continu verbeteringen plaatsvinden. AGEL adviseurs zet de technologie na eigen configuratie in bij haar klanten.

Voor een wijziging in de functionaliteit van de software is ons gevraagd bij te dragen aan dit Open Source project. Het ging om een bulk edit feature in de beheerschermen van Flamingo. Dit om meerdere bomen op een kaart tegelijkertijd te kunnen bijwerken. Wij hebben deze wijziging iteratief doorgevoerd. Via een wekelijkse Skype-call gaven we steeds een demo, updates over voortgang, zo zorgen wij ervoor dat de nieuwe functionaliteit meteen goed aansloot op de vraag.


Edit scherm met 6 lokaties geselecteerd

Wij gebruiken zelf veel Open Source software en geloven in de maatschappelijke waarde van de Open Source community. Daarom past deze opdracht goed in onze visie, omdat wij hier graag aan bijdragen. Het uitvoeren van onze opdracht resulteerde in nieuwe functionaliteit die handig is voor alle gebruikers van het Flamingo product.

Een bijdragen leveren aan een Open Source software brengt wat extra complexiteit met zich mee. Je zult je wijzigingen bij de beheerder van het project moeten aanbieden in een vorm welke ze zullen accepteren, zodat deze daarna zogenaamd merged in het project. Om dit te stroomlijnen hebben we de huidige beheerder B3Partners bezocht. Welke zich erg behulpzaam en open opstelde. Om de functionaliteit ook in volgende releases te waarborgen hebben wij meteen voldoende automatische tests toegevoegd.

Ondertussen is de wijziging naar tevredenheid in gebruik genomen. Is de programmeer code van de nieuwe bulk edit feature gemerged en te vinden op GitHub

Wij willen AGEL adviseurs bedanken voor het bieden van deze kans aan een jonge en nieuwe Geo-Tech partij. Verder willen wij B3Partners complimenteren voor hun openheid en medewerking om het voor ons mogelijk te maken bij te dragen aan Flamingo.

Nu we ervaring hebben met Flamingo kijken uit naar meer van dit soort opdrachten.

Meer weten? Neem contact op met s.reulen@stratopo.nl

Published on Augustus 30, 2019