Is uw stad hittebestendig?

Krijg inzicht in de koelte door het implementeren van Isochrone API in combinatie met de bomen en landgebruiksgegevens

Wanneer het kwik stijgt, waar vindt u koele, ontspannende plekken in uw buurt? Deze voorziening heeft een significante impact op de kwaliteit van leven in de stad. Of misschien wil je gewoon weten waar parken en bossen bij jou in de buurt zijn?

Wij brengen voor u alle kansen in kaart waar de hittebestendigheid van uw stad kan verbeteren.

  • We implementeren gegevens over boom- en landgebruik op onze kaart

  • Travel API berekent de afstand tot de ”coolness”

  • Er worden warmtekaarten gemaakt, waar u de gegevens eenvoudig kunt lezen en begrijpen

Dit product is tot stand gekomen in samenwerking met het concept “Wijken van de Toekomst” tezamen met onze samenwerkingspartner AGEL Adviseurs. Ons doel was een wijk te analyseren op een aantal unieke inzichten. We zijn gevraagd om inzicht in de ‘koelte’ van de buurt. We bouwden hiervoor een herbruikbaar datamodel dat de koude en warme plekken in de stad in kaart brengt.

Ons project maak gebruik van boomdata: de soort, locatie en effecten op koelte gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Wageningen, in combinatie met topografische informatie. Bomen zijn belangrijke spelers in het ontstaan van hittebestendige omgevingen.

We berekenen de effecten van bomen in combinatie met hoe het land is ingericht. Onder andere is gekeken naar gras, water (rivieren en meren), struiken en drassige gebieden.

Met deze data konden nauwkeurige hittekaarten geconstrueerd worden. Daarnaast tonen we de afstanden van zulke sferen tot woningen. De aanbevolen maximumafstand van een woning tot een koele plek bedraagt 300 meter. Op onze kaarten markeren we welke woningen voldoen aan deze eis.

In de toekomst, wanneer meer data beschikbaar is, streven we ernaar prognoses te stellen over mogelijke aanpassingen om meer koele plekken te creëren in de stad, wat bij zal dragen aan het leefcomfort van haar bewoners.

Wilt u meer weten? Schrijf ons via de contactpagina of neem contact op met s.reulen@stratopo.nl